látogató
számláló
Szállítási információk | Levitra Eladó
Get Adobe Flash player

Megrendelés, rendelés információk.

Kifizetési módok, átadás-átvétel

A megrendelését a következő formában lehet kifizetni azonfelül átvenni

Előre való utalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legjutányosabb az ára, mert a szállítási, csomagolási, valamint más költségeket mi álljuk.

Kifizetési módok, átadás-átvételPostai utánvétellel az áru kézhez vételekor a postá(s)nak kiegyenlíteni az utánvétel díját, attól függően, hogy a postástól magától veszi át a csomagot, vagy a postán. Az utánvétel összegének megfizetésekor veheti birtokba az igényelt árucikkeket.

előreutalással történő vásárlás azonfelül átvétel: az előreutalás abból a nézőpontból lehet nyereségesebb, hogy ekkor a postaköltséget cégünk fizeti, ezért lényegesen mérsékeltebb áron megszerezheti az árut. Rögtön azután, hogy megérkezett az összeg kereskedésünkbe, abban az esetben aznap feladjuk a csomagot, ekképp 48-72 óra alatt lefolytatható a folyamat, valamint alacsonyabb árú is.

előre történő utalásnál kérjük írjon a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet és akkor mi azonnyomban elküldjük azokat az adatokat e-mailben az Ön számára, amire utalni kell a pénzt. Az utalás közleményébe adja meg ugyanazt a nevet és irányítószámot, amit a megrendelésben is eljuttatott nekünk, eszerint könnyebben be tudjuk azonosítani. A termék elnevezését kérjük, egyáltalán ne tüntesse fel az utalás közleményének rovatában, csak kizárólag a nevét valamint irányítószámát írja be, amit a rendelés alkalmával írt!

Midőn beérkezett az utalás (ez rendszerint pár óra, vagy 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tájékoztatnak minket, és ezzel aznap már el is küldjük az árucikket ajánlva, utánvétel nélküli küldeményként, amely 1, illetve maximum 2 nap alatt bizonyosan eljut Önhöz, magától értetődően tapintatos csomagban.

Postai vagy futárszolgálati utánvételes fizetés és átvétel: Az utánvételes kifizetési variáció a legközismertebb azonfelül leggyakoribb. A postás a megrendelő címére viszi ki az árucikket továbbá az utánvétel összegének kiegyenlítésekor odaadja azt Önnek. Átlagosan mondható, hogy 20 000 Ft alattig egy-két dobozos megrendelés esetében elsőbbségivel elküldött termékek valamennyi kiszállítási, és további díja csak 1500 Ft. Eme összeg felett, azonfelül a csomag súlyának emelkedése folyományaként, esetleg 1800-2100-2700 forint is lehet az extra kézbesítési kiadás. A rendeléskor ezt a házhozszállítási díjat hozzáadja a cégünk az áru fogyasztási árán felül, ezért tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi is lesz a postázás díja, azaz az áruval együttesen kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel szókapcsolat azt mutatja érthetően, hogy a forgalmazó feltüntet a küldeményen egy utánvételi árat, amit óhajt, hogy a vevő az átvétel esetén kiegyenlítené. Az utánvéti összeg jelen esetben a termék árából, a postai szállítás díjából, és a csomagolás költségéből adódik. Beláthatóan ez az utánvéti összeg a rendelt árut extra összegekkel növeli, amelyet a vásárlónak muszáj kifizetnie. A postai utánvétellel történő kifizetés esetében a futárnak szükséges megfizetni a dobozon szereplő utánvéti összeget, és ezzel a küldeményt birtokba veheti. Ha nincs senki a címen, hagy egy értesítést. A következő lehetőség a postán maradó utánvételi küldemény, melynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiszállításra azonkívül mert Önnek nem szükséges a saját adatait megírnia a rendeléskor, ekképp nem fogják értesíteni a postától, hogy küldeménye érkezett, eszerint Önnek szükségeltetik besétálnia a postahivatalba és megfizetni az utánvétel díját. A postán maradó csomag intézése azért nem ilyen egyszerű, hogyha eszerint szeretné választani a megrendelését, mindenféleképpen böngéssze át ezt, mert feltéve, hogy már többszöri alkalommal vásárolt így, akkor is megváltoztak a kézbesítési szabályai, amikről itt tájékozódhat részletesebben.

Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

Kérem, mindenképpen olvassa végig eme postahivatalban maradó tájékoztató szöveget, mert még ha Ön eddig is gyakran is vásárolt postán maradó terméket és azokkal minden simán működött, de a közelmúltban sokban változtak a postán maradó csomagok módszerére vonatkozó követelmények!

Ez általánosságban a legzűrösebb birtokba vételi megoldás a tapasztalataink alapján, számos okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, azaz bevásárló központokban található posták nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, eszerint azt visszaküldik a faladójához. Javasoljuk, hogy a konkrét város, illetve település főpostájára kérjék a rendelt küldeményt, feltéve, hogy lehetséges, és máris kevesebb baj lehetséges az átvételnél. A postakeresűben az olyan kisebb posták, továbbá plázák- üzletközpontjainak postái is szerepelnek, ahol nem lehet postán maradó küldemény, ez okból javasoljuk ne ezt, hanem inkább a nagyobb (fő)postahivatalokat preferálja!

Számos ember nincs tisztában vele, hogy a postahivatalban maradó csomagok esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postától. Nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítést, mert Ön a saját elérhetőségét nem jelölte meg az igényléskor, hanem egyedül a postahivatal címét illetve számát, amit a postakeresűben jelölt ki. Ezt bonyolítja még, hogy sok esetben azt válaszolják a postahivatalba besétáló egyénnek, hogy nem lett elküldve, vagy nem találják. Ebben az esetben kérjük, fogalmazzon meg számunkra a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet, ahol mi e-mailben megírjuk Önnek a rendelés során felvett küldeményazonosító számot. Ezzel már minden bizonnyal át fogják adni Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe az árucikket csomagoltuk.

A postahivatalban maradó küldemények beérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és amennyiben Ön nem oda kérte postán maradóként, akkor átviszik a megadott elérhetőségű postára az Ön megrendelt küldeményét. Hogyha a főpostára kérte, akkor ott várja Önt a főpostán.

Leglényegesebb dolog: A postahivatalban maradó csomagoknál sohasem hagynak Önnek értesítőt, eszerint Önnek muszáj az igényléstől számított 24-48 órán belül besétálnia a megadott számú illetve című postára az adott városban vagy településen. Hogyha hét munkanapon belül nem megy be a postahivatalba, abban az esetben a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Hogyha a postán azt közlik, hogy nem jött meg a küldemény, vagy eltűnt, akkor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután minden bizonnyal megoldódik a baj! Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje tőlünk, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető legrövidebb idő alatt.

Legkomolyabb zavar a postán maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél formájában) nem minden esetben képesek megtalálni azonnyomban a postán, mindössze egy ún. küldeményazonosító /RAG/ számmal, amivel az összes feladott csomag útvonala nyomon követhető. Az úgynevezett RAG szám értékelése szerint már 100%-os valószínűséggel meg fogják találni az adott postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és odaadják Önnek az elvileg „még meg sem jött” csomagot.Többször a postán a csekély ösztönzés azonkívül a kis fizetések folyományaként, ha nincs éppen szem előtt a keresett küldemény, akkor inkább azt állítják Önnek, hogy nem kapták meg, vagy eltűnt. Ez okból meghatározó a küldeményeket azonosító RAG szám, ami egyben egy küldemény nyomon követési szám. Eme számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy levélben kérje el tőlünk.

A rendelést követő napon a terméke minden esetben kiküldésre kerül a du. 4 óráig kivitelezett rendelések esetén. A 16 óra után lebonyolított megrendeléseket, hogyha még van kapacitásunk, akkor szoktuk teljesíteni, ámde amennyiben nem áll módunkban, akkor következő nap kerülnek postázásra. A feladott bármely küldemény saját RAG számot kap, ez okból könnyű rátalálni a posta számítógépével.

A postahivatalban maradó igénylés utáni napon, kérésre megírjuk Önnek ezt a küldemény nyomkövetési számot, ámde ennek hiányában is bemehet a postahivatalba és kikérheti a küldeményét, amennyiben normális dolgozók dolgoznak éppen, akkor kikeresik Önnek percek alatt és így át is veheti.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, ha befáradt a postára és azt közölték Önnel, hogy nem jött meg a küldemény, illetve nem találják. A KAPCSOLAT menüponton keresztül küldjön cégünkhöz egy levelet!

Ezért ennyire lényeges, hogy igazi levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolat teljes legyen. Netalántán ilyen logisztikai panasznál el tudjuk Önt érni, ha nem reagál a levelünkre.

Szállítás szokásos postai utánvétellel, házhoz történő kivitellel

A hagyományosnak azonfelül leggyakoribbnak számon tartott postahivatali utánvételes csomag lakóhelyre történő kivitele esetén a postás kisebb értéknél (100 000 forintig) kihozza a csomagot a megadott címre, és ott az átvételkor leróhatja a postaköltséget a rendelő oly módon, hogy a helyszínen a szállítónak átadja az utánvétel összegét. Az utánvét ára az igényelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvétes, és becsomagolási díjakból áll össze. A megrendelésénélegyébként mindig szerepeltetjük a hazaszállítási árat is részletezve, ezzel elolvashatja, hogy az igényelt terméken túl mennyibe kerül a hazaszállítás.

Lakcímre történő kiszállításkor utánvétel esetén, ha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás/futár, vagy nagyobb értékű az utánvétel ára, abban az esetben rendszerint ott hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt szükséges az eddigi példák szerint kijelentenünk, hogy a hazaszállítási ellátás nem mindenkor ideális, előfordul, hogy értesítőt sem hagynak ott a postások vagy a futárok nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor azt a küldeményt, amit mi adtuk fel visszaküldik hozzánk, mert Ön nem tudhat a csomag kiérkezéséről, mert nem kapta meg róla az értesítőt, hogy fáradjon be a postahivatalba. A megoldás az, hogy a rendelést követően 2 nappal maximum, feltéve, hogy nem viszik ki az adott házhoz a csomagot, akkor küldenie kell számunkra egy levelet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító számot átküldjük az Ön számára és így ezzel minden bizonnyal ki tudják keresni a postahivatalban.Szállítás szokásos postai utánvétellel, házhoz történő kivitellel

Probléma, vagy 48 óránál régebbi igénylés esetében, hogyha nem jutott el Önhöz a küldeményünk, abban az esetben legyen szíves, lépjen velünk kapcsolatba úgy, hogy küld egy levelet a gondjáról a KAPCSOLAT menüponton át!

Szállítás előre való utalásnál

Hogyha Ön előre elutalta részünkre küldemény árát, olyankor az utalás beérkezése után, aminél rövid szöveges üzenetben értesítenek minket, még rögvest aznap postázzuk a csomagot. A terméket egyszerű buborékfóliás átlátszatlan valamint nem kitapintható borítékba zárjuk, a tartalmát nem tüntetjük fel. A tapintatos küldeményünk ajánlott levélként kerül feladásra utánvétel nélkül.

Amennyiben esetleg el kellett mennie otthonról ezért a postás vagy a szállító nem tudta odaadni, akkor ott hagy egy értesítőt a postaládában Önnek. Ezzel kell bemennie a postahivatalba továbbá birtokba vennie az ingyen kiadott diszkrét csomagolású ajánlott küldeményét.

Ha nem jött értesítés továbbá már jó néhány napja megrendelte a küldeményt, olyankor könnyen lehet, hogy a postás vagy a szállító nem hagyott értesítést az Ön számára, de a postahivatalban ott lesz a csomag. Feltéve, hogy így sem képesek megtalálni, küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontban egy levelet és segítünk Önnek! Az utaláshoz szükséges díjtérítési tájékoztatónkat ezen oldal legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Hazaszállítás gyorsasága, ideje, plusz sürgősségi szolgáltatás

A hazaszállítás időtartalmának csökkentése, és a tisztelt megrendelő minél gyorsabban történő ellátása kereskedésünk elemi elvárása! Persze a jutányos kiküldési árakat alapul véve a magyar posta díjszabása amellett gyorsasága a mértékadó, illetve a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A du. 4 óráig leadott megrendeléseknél még aznap megtörténik a dropship, úgymond a küldemények kiküldése. Eszerint az aznapi postára adásnál a postahivatal 24-48 óra alatt szavatolja a küldemények átadását a teljes Magyarországon belül. Eme időintervallum nem pusztán elméletben, hanem gyakorlatban is teljesíthető. A futárszolgálatok 24 órás elintézést garantálnak.

Minden csomagot alapesetben normál sürgősségi kiegészítő szolgáltatással kérjük, melynek ráadás költsége nem haladja meg a 90 forintot se.

A vásárló kérhet postai külön sürgősségi ellátást is (EMS), mely szavatolja, hogy az aznap kivitelezett igényléseket következő napra a futár vállalat 5600 forint költség fejében a nagyobb városok településeire délelőtt 9-re a kisebb települések esetében maximum déli 12-ig átadja.

A postahivatal normál sürgősségi ellátása nem szavatolja biztosan a következő napi kézhez juttatást, ekképp amennyiben bárkinek okvetlenül szüksége van következő nap a csomagra, abban az esetben igényelhet plusz sürgősségi szolgáltatást ún. EMS lehetőséget, mely esetén a postahivatal biztosítja a következő nap délelőtti kézbe adást.

Postaköltség, utánvétes ár, csomagolási díjak a megrendelésnél

Postaköltség, utánvétes ár, csomagolási díjak a megrendelésnélA postai utánvétes vásárlás egy költségesebb alternatíva, mivelhogy az árucikk árán túl a postaköltséget is a vevőnek szükséges lerónia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert akkor cégünk átveszi teljes egészében a szállítási amellett más hozzá járuló díjakat.

A hazaszállítási, csomagolási, azaz utánvételi díj összege átlag kisebb értékű árucikkek esetén maximum 1500 forint.

A nagyobb értékű, ekképp kissé nagyobb súlyú küldemények esetén az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, de a rendelésekor a kézbesítési költséget feltüntetjük pluszban az árucikk fogyasztási árán felül, eszerint pontosan meg fogja tudni, hogy mennyibe kerül a teljes megrendelése összességében.

A rendeléshez tartozó szállítási, utánvételes, becsomagolási teljes árat, ami pluszban rájön az áru árára, azt a rendeléskor a rendszer részletezi az Ön számára.

A lehető legolcsóbb továbbá legoptimálisabb hazaszállítási alternatívát tanácsoljuk Önnek a legkomolyabb titoktartás betartásával.

Problémák továbbá tennivalók a birtokba vétellel, kiszállítással kapcsolatban

Magától értetődően a kézbesítést azonkívül a feladást is emberek teljesítik, így időközönként hibát véthetnek. Ezzel nem lehet baj, végtére is valamennyi negatív dologra készen áll a problémaelhárítás a „potenciális” kényelmetlen bonyodalmak kiküszöbölésére.

Nem pont azt a típusú illetve mennyiségű árucikket kapta, mint amit kért a rendeléskor

Miután online patikánknak napi több, mint száz rendelést kell teljesítenie, így néha előfordulhat, hogy valamely oda nem figyelés következményeképpen egész véletlenül nem olyan mennyiségű illetve nem azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ennek persze nagyon kicsi a valószínűsége, azonban, ha ez megtörtént Önnel, akkor sincs gond, minthogy nincs más tennivalója, mint a weblap alján található üzenetküldő űrlapon írni számunkra egy reklamáló levelet, amit egyből felderítünk még azon a napon, és amennyiben ekképp volt, akkor korrigáljuk a hibánkat természetesen ingyen.

Az árut összetörten vagy elszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnálatosan a házhozszállítás alatt a nem szakszerűen kezelt és házhozszállított küldemények bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen hibás küldeményekre a Magyar Posta vállal garanciát, gyógyszerkereskedésünk nem tud kárpótlást leróni a különböző kiszállító cégek által keletkezett sérülésekért.

Ezen baj többnyire csupán roppant ritkán jött elő, viszont a vásárlók mondták, hogy a buborékfóliás levél fel van szakadva, ámde attól még semmilyen baja sem volt a terméknek, eszerint nem óhajtottak a feltételezhető kisebb baleseteken problémázni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Vállalatunk nagyon ügyel a dinamikus, aznapi dropshipre (kiküldésre), így minden egyes nap postázzuk a du. 4-ig lebonyolított igényléseket. Ezeknek 1 vagy maximum 2 nap leforgása alatt meg kell érkeznie az egész hazánkon belül bármerre. Ha két nap múlva nem jutott hozzá a csomagjához, olyankor mindenféleképpen tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet küld a gondjáról, amiben jelölje meg, hogy mely jellemzőkkel továbbá milyen fajta árut rendelt meg, mely még nem jött meg.

Annak, hogy miért nem kapta meg a küldeményét, véleményünk szerint a következő okai lehetnek:

• Nem dobott be a postás értesítőt, ez okból nem ment be érte a postára, azonkívül hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez általánosságban a postán maradó csomagok esetében történhet meg, illetve akkor, amennyiben a településen az utánvételes küldeményeket intézCsomagkihordó postás/szállító és a hagyományosnak mondható postás nem ugyanaz az ember. Így tehát hiába tesz panaszt a már netalán régről ismert postásánál, mert nem is ő kapja meg az utánvételes csomagok házhozszállítási munkáját. Még megszokott lakáscímre történő házhozszállításnál is megtörténik többször, hogy nem hagynak ott értesítőt, így Ön nem szerez tudomást a küldeményünkről és néhány nap múlva visszaküldik a feladójához.

Azt javasoljuk, hogy okvetlenül írjon nekünk, hogyha a megrendeléstől számított legfeljebb két munkanapon belül nem kapta kézhez az ajánlva feladott utánvételes küldeményünket, és akkor mi eljuttatunk Önhöz egy küldeményazonosító számot (ún. RAG számot), amire odaadják Önnek egyéb papír hiányában is a csomagot. Szóval 48 óránál később semmiképp se várjon, hanem küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet!

• A küldemény a postahivatalban elveszett. Ez esetben Önnek éppúgy közölnie kívánatos velünk, hogy a küldeményünk nem érkezett meg. Mi utánajárunk, és hogyha elkallódott a küldemény, úgy annak az összegét a posta kereskedésünknek megadja, ámde már azon a napon, amikor ez tudomásunkra jutott valamint beigazolódott, hogy eltűnt, abban az esetben mi rögtön elküldjük Önnek ismét a megrendelt árucikket és a következő napra bizonyára oda is ér.

Ilyenre egyébiránt csak egyszer volt ez ideig precedens. Az a leglényegesebb, hogy amennyiben nem kapta kézbe a küldeményt, akkor mindenféleképpen jelezzen nekünk, mert az garantált, hogy elküldjük még aznap adu. 4 óráig kitöltött igényléseket!

• Nem lett postázva a küldemény.

Netes kereskedésünknek mindig van raktáron akármely mennyiségű árukészlete, eszerint úgyszólván 100%, hogy nem történhet meg, hogy elfogynak a termékek, és nem áll módunkban postázni az igényelt árucikkeket. Tán előfordulhat az, hogy az igénylés leadását követően valamely levelezési rendszer nem továbbítja a rendelést vállalatunkhoz. Ilyesmire még nem volt egyáltalán példa.

Küldemény nyomkövetési illetve küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám eljuttatása Önnek e-mailben, hogyha elveszett a csomag

Hogyha azt az információt kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmifajta csomagja nem érkezett Önnek, olyankor már-már biztos lehet benne, hogy a postán elkallódott a küldemény. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményeket nyomon követő RAG számot igényelnek, mert az összes küldeménynek van egy saját azonosítószáma, és az alapján már meg tudják találni az Ön küldeményét a postán a számítógépbe beütve. A küldeményeket nyomon követő RAG szám felmutatását, illetve bediktálását minden esetben a postán ajánlott lefolytatni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy nézzen utána.

Ez a küldemény nyomkövetési szám minden esetben két betűvel kezdődik valamint 14 számból álló számsor követi. A két betű, amikkel kezdődik, az R és az L és utána 14 db szám.

A csomagját du. 4 óráig kivitelezett megrendelésnél még azon a napon kiküldjük, és 1 vagy 2 nap elteltével már át is veheti. Feltéve, hogy maximum két nap leteltével nem érkezett meg, abban az esetben mindenféleképpen juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet a problémájával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi azonnal választ küldünk amellett megírjuk az Ön számára ezt a bizonyos küldemény nyomkövetési RAG számot. E RAG számmal ha bemegy a postahivatalba, ahol így már a számítógépbe begépelve jól tudják majd, melyik küldeményről van szó, amellett megkeresik az Ön számára.

Diszkréció, küldemény külseje- külleme

Cégünk elemi szabálya a tapintatosság! Az igénylése egyáltalán nem fog kiszivárogni senki felé, azt harmadik félnek nem adjuk oda. Számos embernek jelentős problémátokoz, hogy hova is szállíttassák a küldeményt, nehogy akárki is megláthassa. Még a szüleinél vagy más közös háztartásban lakik valakivel és emiatt nem kíván kényes kérdezősködéseket, eszerint bukkan fel a dilemma, hogy hová is küldessem a csomagot?

A felelet pofonegyszerű azonfelül persze a legdiszkrétebb. A postahivatalba postán maradó csomagként. Az okból is annyira praktikus ez a megoldás, mert így Önnek még a személyes adatait sem szükségeltetik nekünk átadnia, hanem csak annak a postának a számát illetve a címét (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből tud majd kiválasztani. Azért ez nem ennyire egyszerű, jó egynéhány ismeret és dolog létezik a postahivatalban maradó küldeményeknél. Amennyiben postahivatalban maradó küldeményt óhajt megrendelni, azaz hogy, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne szállítsák ki, abban az esetbena következőket okvetlenül olvassa át alaposan: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A csomag illetőleg a levél külseje

A kiszállított csomagok külseje azonkívül kinézete roppant szerény, semmi nem jelzi a tartalmat. A feladó egy magánszemély lesz a kényelmetlen kérdezősködések mellűzése érdekében. A csomagot szokásosan levélként postázzuk, mert így jutányosabb a csomagénál. A levél egy buborékfóliás boríték, amit nem lehetséges kitapintani se, amellett ezért nem szokott sérülni sem a boríték tartalma, nálunk a készítmények.

A alacsonyabb értékű illetve súlyú- illetve nagyságú igényléseket szóval egy bélelt levélben postázzuk, aminek kinézete az alábbi képen figyelhető meg:
A komolyabb értékű, illetve nehezebb, nagyobb méretű rendeléseket dobozban postázzuk.
Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor adott telefonszámon

A megrendelésben megírt telefonszámon csupáncsak teljesítési, házhozszállítási nehézségek esetében hívjuk fel a végső esetben, ha leveleinkre nem felel semmit. Az igénylés visszaigazolása céljából semmilyen esetre se hívjuk telefonon, hanem kizárólag egy elfogadó elektronikus levelet írunk Önnek.

Még abban az esetben hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős kézbesítést kér másnapra. Hogyha esetleg a közölt igénylési adatokból hiányzik valami, aszerint nem áll módunkban teljesíteni a rendelést. A hívásnál mindig az igénylést kitöltő személyt hívjuk a telefonhoz, illetve meggyőződünk afelől, hogy kivel beszélünk, továbbá amennyiben a neje vagy valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját, akkor ne idegeskedjen csupán egy eltévedt hívás voltunk rejtett számon, amit nem tudnak visszahívni, sem visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kellemetlensége! Így a tapintat teljes.

Jótállás

Gyógyszerértékesítő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes felhatalmazásával bír, továbbá minden készítményére pénz visszafizetési vagy csere kezességet biztosít tisztelt vevőinek!

Internetes gyógyszertárunkban soha nem történhet meg semmilyen körülmények között sem, hogy az engedély nélküli gyógyszerértékesítőkhöz hasonlóan nem eredeti termékeket postázzunk az Ön számára. Vállalatunk jó hírneve, hiteles működési engedélye, netes gyógyszertári azonkívül gyógyszer értékesítési tanúsítványa okán sem engedhetné meg, hogy hamis szert forgalmazzon, mert olyankor bevonják a cég minden jogosítványát. Elvennék státuszát, pedig mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 szokásos gyógyszertárral vagyunk szerződésben. Ezen kívül még 18 országban működnekjól prosperáló internetes patikáink.

Itt tudatjuk Önnel azt a három legjelentősebb szövetséget és testületet, melyek a gyógyszerkereskedések, azonkívül világhálón működő patikák üzemelését, szolgáltatásait, amellett a rendelt, illetve kiadott gyógyszerkészítményeket megvizsgálják azonfelül figyelemmel kísérik, gyenge minőség esetében megszüntetik a patika működtetését, azonfelül megvonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen felhatalmazásásait.

A KAPCSOLAT menüpontban megjelennek Önnek a számítógép képernyőjén a cégünk amellett a világhálón működő gyógyszerkereskedésünk nevére kiállított legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszerkészítmény ellenőrzési szervezetek hiteles hozzájárulásai. Az engedélyekről látható képeken látni fog a domain nevünket jelző sűrű vízjeleket, melyet az okból volt szükséges rátennünk, hogy az engedély nélkül funkcionáló, nem valódi gyógyszereket kínáló webáruházak ne bírják lemásolni e legális jogosítványok iratait valamint átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontnál megfigyelhetőek valamennyi céges adatunkkal együtt.

Ezen legitim okiratok áttanulmányozásával már kitisztul Ön előtt a kép, hogy kereskedésünk egy törvényesen funkcionáló netes gyógyszertár, és nem a tucatnyi nem hivatalos hamis gyógyszerforgalmazó honlapok egyike, melyekre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is ráirányítja a figyelmet.

Gyógyszerkereskedésünk továbbá csere jótállást, végső esetben pénz visszatérítési jótállást is biztosít valamennyi termékére, az alább felsorolt garanciális feltételek mellett, ha:

• Ön nagykorú.

• Ön nem szedett drogot, tudatmódosító anyagot alkalmazás folyamán vagy azt megelőzően.

• Ön megfogadta a tablettára vonatkozó betegtájékoztatót teljességgel.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú élelmiszert, italt, vagy egyéb különböző fogyasztási cikket a gyógyszerkészítmény alkalmazása mellett és előtt.

• Ön nem kínlódik máj, szív, vese, tüdőbetegségben azonkívül nem használ erre/ezekre gyógyszereket.

• Ön nem szed nitrát származékot tartalmazó, vagy egyéb különböző értágító, erős vérnyomást csökkentő, illetve vízhajtó orvosságokat.

• Ön nem pánikbeteg, nincs semmilyen elmegyógyászati gondja, azonfelül nem alkalmaz antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívül nem volt eredményes ez a készítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét azonfelül személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha eleget tett eme felsorolás feltételeinek, azonkívül a gyógyszerkészítmény önhibáján kívül nem volt hatásos az Ön számára, visszatérítjük a készítmény értékét, vagy elcseréljük egy más alapanyagú medicinára először.

Pénz visszaadási vagy esetleg kicserélési jótállás működése a gyakorlatban

Ha felmerült, hogy Ön minden kritériumot betartott és még úgy sem hatott a tablettánk, akkor dönthet, hogy a pénzét akarja visszakapni, vagy cseréljük ki a tablettáit egy más alapanyagú szerre. Általában kínálunk az Ön számára egy különböző alapanyagú cserekészítményt, amit teljesen díjtalan postázunk az Ön számára. Nagy hányaddal másik hatóanyag már teljes győzelem szokott lenni, mert előfordul olyan dolog nagyon ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem hat valakinek. Ámde ha próbára tesz egy más hatóanyagú gyógyszert, akkor megdöbben az eredménytől, továbbá másképpen viszonyul cégünkhöz.

Amennyiben vissza szeretné kapni az árát

Abban az esetben nincs egyéb dolga, mint, hogy juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontban egy panaszbejelentő e-mailt, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, vagyis egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a reklamációs számmal kérjük, legyen szíves, küldjön a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényező levelet a postán arra a névre továbbá címre, amiről a küldeménye jött. Ebben a levélben kérjük, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, azonfelül a felmerülő gondját a gyógyszerkészítménnyel összefüggésben. Kérjük, tájékoztasson minket ebben a kérvényező levélben, hogy mifajta eredményt és mellékhatást észlelt a gyógyszer szedésekor, illetve minden, a hatásával kapcsolatos cselekményt. Például ivott-e koffeint tartalmazó italokat, vagy szeszt az alkalmazása előtt illetve közben, és alkalmazott-e párhuzamosan vele egyéb gyógyszereket, azonkívül hogy hány éves. Hogyha feladta ezt a papír alapú kézzel írt levelet a szállításkor kapott névre és postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, juttasson el nekünk ismételten a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet, amire 24 órán belül válaszolni fogunk.

Amennyiben megérkezett hozzánk a kézzel írt levele és feldolgoztuk /4-10 nap/, azután megvizsgáljuk ,hogy mi történhetett, és ha Ön a betegtájékoztató alapján alkalmazta a szert amellett minden lényeges követelményünket tiszteletben tartotta, akkor jogosult a jótállásra, így megtérítjük Önnek az összeget! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne feledkezzen el a kézírásos levelében leírni az átutaláshoz szükséges személyes adatokat. Pusztán kézzel írt levelet fogadunk el, mivel azt le kell fénymásolnunk azonfelül bevinni a központba az adminisztráció érdekében. Feltéve, hogy akármelyik adatot nem írja le, ami fontos a pénz visszaadási jótállás érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk elvégezni. első körben, kérjük, legyen szíves, küldje vissza nekünk a rendelt gyógyszerét, amely nem volt hatásos, és mi megvizsgáljuk, hogy cégünktől ered-e. A megrendeléskor mindenkor egy rejtett megjelölést rakunk a tabletta dobozára, levelére, eszerint felismerjük, amennyiben nem vállalatunktól ered a visszaadott készítmény. A pénz visszatérítési garanciát pusztán abban az esetben fogjuk teljesíteni, feltéve, hogy a gyógyszerkészítmény buborékfóliás leveléből mindössze konkrétan maximum 1 pirula hiányzik, vagy zselékészítmény esetében egy tasak. Hogyha egynél több darab hiányzik, akkor nem áll módunkban egyik fajta jótállást sem nyújtani az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Amennyiben Ön a garanciáját érvényesíttetni szeretné, abban az esetben legyen szíves, a Kapcsolat menüponton át juttasson el hozzánk egy üzenetet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, magyarul az egyedi panaszbejelentő azonosító számot, azonkívül tüntesse fel a bankszámlaszámát valamint az átutaláshoz nélkülözhetetlen minden adatot. Hogyha ezen adatait 16 óráig megírja számunkra, akkor még azon a napon visszautaljuk a kiadását, amely egy nap alatt jelentkezik a számláján. Erről a dologról egy képernyőmentést tárolunk el, ha talán azt feltételezné, hogy mégsem átutaltunk az Ön számára. A rendelés elfogadásával ezeket a szabályokat Ön jóváhagyja.

Hogyha ki akarjacserélni az orvosságot

Hogyha Önnek valamiért nem volt hatékony a küldött patikaszer, illetve esetleg nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, azonban a pénzvisszafizetéssel nem megy semmire, hanem inkább megpróbálkozna egy eltérő hatóanyagú gyógyszerrel, akkor kérjük, legyen szíves, küldjön nekünk egy panaszbejelentő levelet a KAPCSOLAT menüpontban. Ekkor adunk egy Claims Identification Number-t, úgymond egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Aztán írjon nekünk egy kézírásos offline üzenetet arra a névre és postafiókcímre, mely a rendelt csomag kézhez kapásakor feladóként rá volt írva! Ebben a kérvényben szépen kérjük, írja bele az Ön becses nevét, személyes adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre kéri pontosan a csere terméket amellett azt is, hogy mire igényli, hogyha kicserélnénk a szert! Szokás szerint felajánlunk az Ön számára a szakértelmünk szerint egy attól különböző hatóanyagú terméket, mely vállalatunk szakértői szerint már bizonyosan hatékony lesz. Ha a 2 készítmény ára között különbözet van, az utalással, megbeszélés után lebonyolítható.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérelmét, ami után nincs más teendője, mint hogy visszaküldi postahivatalban ajánlva, a kézzel írt offline kérelmet (benne az adataival, telefonszámával, a cserélendő patikaszer nevével, a Claims Identification Number számával, vagyis a különleges reklamációs azonosítási számával egyetemben); azonkívül a rendelt csomagján olvasható Feladó nevére és postafiók címre (ez ugyanis a cégünk) a bontott és megmaradt gyógyszerkészítményt visszaküldeni szíveskedjék.

Hogyha megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a nem megfelelő készítmény, az Ön adatai azonkívül a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), akkor azt feldolgozzuk továbbá néhány nap elmúltával a kérelmében található adatok szerint elküldjük Önnek a csere terméket. A kézzel írt offline (papír alapú) levél azért lényegbevágó, mert cégünknek le kívánatos fénymásolni a számunkra eljuttatott kérelmét valamint el kell küldeni a központnak az adminisztráció.